mandag 6. februar 2012

Fantastisk samling!

En fantastisk samling mynter legges ut for salg i disse dager. Samlingen er bygget opp av Archer M. Huntington, og ble i sin tid gitt til The Hispanic Society of America. Det er det anerkjente internasjonale auksjonfirmaet Sotheby's som står for salget. "Magnificent Coins of the Spanish World" sier de på sine nettsider.

Det er virkelig en fantastisk samling - i ordets rette forstand. Det kryr av sjeldenheter i samlingen, og det er heller ingenting i veien med kvalitetene. Her er det mynter som vil få alle seriøse samlere til å sikle. Blant sjeldenhetene er den legendariske Eid Mar-denaren. Denne ble preget i år 42 f.Kr. av Brutus for å minne attentat mot Julius Cæsar i 44 f.Kr. - et attentat Brutus selv var med på.

Samlingen består av nær 38 000 mynter, alle med tilknyting til Spania. Den vil bli solgt samlet, og inntektene vil gå til foreningens framtidige innkjøp og bevaring av eksisterende samlinger. Budgivningen vil selvsagt foregå skriftlig, og det er neppe mulig for hvem som helst melde seg på. Prisantydningen er mellom 25 og 35 millioner amerikanske dollar. 8. mars er auksjonsdato, og det er mulig beskue samlingen fra midten av februar. Alt vil foregå i New York.

Det er bare å gratulere den framtidige eier på forhånd.

Les mer: Sotheby's.

Ingen kommentarer: