søndag 14. oktober 2012

Kykladisk glede

Jeg har oppdaget at gamle mynter blir som nye å høst. Da jeg bladde gjennom katalogen til det anerkjente auksjonsfirmaet Dr. Busso Peus Nachf., så la jeg merke til en av myntene fra Kykladene. Kykladene er samlebegrepet for de små øyene utenfor fastlands-Hellas, og mynter derfra er stort sett usjarmerende sjeldne og dyre. 

Kykladene, øya Kythnos ca. 490-480 f.Kr. 0,15 gram.
Busso Peus auksjonerer en drakme fra Kythnos: Link. Den faller utenfor mitt samlerområde, men er likevel en spennende mynt. Jeg samler helst rimelige mynter med vekt under 1 gram. Denne drakmen er langt unna idealvekten, og kommer sikkert til ende på mange ganger budsjettlimiten min.

Men jeg synes å huske at jeg hadde det sett det svinehodet før. Og, ja, det hadde jeg. Jeg fant en liten mynt på sjarmerende 0,15 gram i min egen samling. Svinehodet er i akkurat tilsvarende stil, og kvaliteten er faktisk ganske god til å være en såpass liten tass. Uten å være helt klar over det, så hadde jeg jammen en kyklademynt i samlingen. Og uten å være helt klar over det, hadde nok den tyske handleren jeg kjøpte den hos i 2010 solgt den altfor billig. Men, men. Det er denslags man kommer over.

Dette er sånt som gjør meg glad.
Ingen kommentarer: