fredag 8. februar 2013

World Money Fair '13 - noen inntrykk

World Money Fair '13 i Berlin: Her viser myntverkene seg fra sin beste side. Legg merke til britiske Royal Mints stand midt i bildet.
Franske Monnaie de Paris var messens hedersgjester, og det gjorde noen et poeng av.
Det finske myntverket valgte en heller kjølig profil.

Politisk korrekt gull i en krisetid? Alt gull glitrer ikke like godt, tydeligvis.
De store gullpusherne var tilstede på messen, og for tyskere med inflasjonsangst var det svært fristende å kjøpe rykende ferske gullbarrer. Sikkerheten var meget godt ivaretatt. Hvor mange tonn gull som befant seg på messen er ukjent.


Livlig handel blant de mer tradisjonelle mynthandlerne. Uvant for nordmenn var det faktisk trengsel rundt myntbrettene. Det var også kø for å komme inn - og det var ikke gratis inngang. (Besøket på norske myntmesser er en helt annen verden.) Det var kanskje funnmuligheter, men ikke for samlere av norske mynter. Det var livlig handel i gull- og sølvmynter som bullion, altså salg rundt metallets smelteverdi. Typisk kostet en sølv-unse av standardtypen Silver Eagle 29,90 euro. Ellers var standene preget av tyske mynter, og noen få bord med antikke mynter.


Moderne proof-mynter i gull og sølv var det masse av, jeg kaller det bling-mynt. Markedet for denne typen mynter er ikke like godt nå som det var før den europeiske krisen. Likevel var det sterkt fokus på moderne kinesiske proofmynter, og det var flere asiatiske handlere på messen - det betyr at det også var flere oppkjøpere til et hett kinesisk myntmarked.
It's all cool man. It's all cool.


Ingen kommentarer: